Verzadigingspunt

Van der Waals krachten zijn van kracht wanneer de filmcoating wordt aangebracht, en de coating kan niet langer op de zaden blijven zitten zonder kleine druppeltjes op de zaadhuid te vormen. Als dit gebeurt, betekent dit dat je het verzadigingspunt hebt overschreden omdat het oppervlak niet langer een grotere hoeveelheid coating kan vasthouden. filmcoatvloeistoffen).

"Een stadium bereiken waarin niets meer kan worden toegevoegd, ingehouden of geaccepteerd."

Waarom is het verzadigingspunt van de coating zo belangrijk in het filmcoatingproces?

Studies hebben aangetoond dat nadat het verzadigingspunt is bereikt, het "overschot" aan filmcoatvloeistof achterblijft in de machine of de container/zak. Het oppervlak van de zaden zal grote vlekken van onbedekte gebieden vertonen, waardoor ze onbeschermd zijn, veroorzaakt door het overschrijden van het verzadigingspunt van de zaden. Bij het bereiken van de optimale verzadiging worden de zaden volledig bedekt door de Filmcoat vloeistof en zijn ze dus beter beschermd.

Onverzadigd

Hier zie je dat het raam veel "bubbels en gaten" heeft die niet gevuld zijn met vocht. Als gevolg hiervan is het raam niet volledig verzadigd.

Optimale verzadiging

Dit is een raam met optimale verzadiging. Het oppervlak is glad en vertoont geen "gaten of bellen". Dit betekent dat de verzadiging optimaal is.

Oververzadigd

De kracht van Van der Waals verandert de condens in druppels. Het oppervlak van het raam vertoont veel kieren en gaten; dit raam is oververzadigd.

Vergelijken en bekijken

Filmlaag op bonen boven verzadigingspunt

Perfect filmcoating saturation beans

Filmlaag op bonen tot verzadigingspunt